FlaX

Duyuru: Last.fm grubumuzu gördün mü?

Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
02-01-2008 04:25 PM Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
Amaranthus
Unregistered

Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2

Ölümü :
Mercury'ye 1987 ilkbaharında AIDS teşhisi kondu. Oysa o yıl yayımlanan bir röportajında Mercury, test sonuçlarının negatif çıktığını söylemiş ve AIDS olduğunu inkar etmişti. İngiliz basını, bu inkarlara rağmen Mercury'nin sağlığı ile ilgili olarak yayılan dedikoduların peşini bırakmıyordu. Yaşamının son yıllarında, "These Are the Days of Our Lives" filmindeki sıska görünüşü de bu dedikoduların yayılmasını körüklüyor ve ciddi bir rahatsızlığı olduğunu belli ediyordu.
22 Kasım 1991'de Mercury, Queen'in menajeri Jim Beach'i Kensington'daki evine çağırdı ve bir basın açıklaması hazırladılar. Ertesi gün, aşağıdaki açıklama basına verildi:
" Son iki hafta boyunca basında yapılan yoğun varsayımlar üzerine, testlerimin HIV pozitif çıktığını ve AIDS taşıdığımı onaylıyorum. Bu bilgiyi bugüne dek gizli tutmamın, yanımdakilerin mahremiyetini korumak adına doğru olacağını düşünmüştüm. Fakat artık, dostlarımın ve dünya çapındaki hayranlarımın gerçeği bilme vakti gelmiştir ve umarım herkes bu korkunç hastalıkla mücadelede doktorlarıma katılacaktır. Mahremiyetim benim için her zaman önemli olmuştur ve fazla röportaj vermememle ünlüyümdür. Bu tutumum bundan sonra da böyle devam edecektir, lütfen anlayışla karşılayın."
Freddie Mercury, bu açıklamadan 24 saat kadar sonra, evinde, yakın arkadaşlarının kollarında, 45 yaşında öldü. Resmi ölüm nedeni, AIDS den kaynaklanan bronşiyal zatürree idi. Yıllardır dinsel törenlere katılmamasına rağmen, cenaze töreni zoroastriyen bir papaz tarafından yönetildi. Kensal Green mezarlığında yakıldı. Küllerine ne olduğu bilinmemekle birlikte, Cenova Gölüne serpildiği, ailesine verildiği gibi çeşitli rivayetler vardır. Queen'in geride kalan üyeleri The Mercury Phoenix Trust'ı kurdular ve The Freddie Mercury Tribute Konseri düzenlediler. Şefine 500.000 £, kişisel yardımcısına 500.000 £, şöförüne 100.000 £, ve eşi Jim Hutton'a 500.000 £, eski yaşam boyu arkadaşı Mary Austin'e ise malikanesini bırakmıştır.

Etkilendikleri :
Freddie Mercury'nin ailesi, onun çocukluğunda hep Hint müziği dinlerdi ve onun ilk etkilendiği kişi de bir Bollywood playback şarkıcısı olan Lata Mangeshkar idi. Record Collector dergisine göre, İngiltere'ye taşındıktan sonra, Mercury büyük bir Jimi Hendrix, The Beatles ve Led Zeppelin hayranı oldu. Hendrix için: "Jimi Hendrix çok önemlidir. O benim idolümdür. Sahndedeki duruşu ile bir rock yıldızı için tam bir örnek teşkil eder. Onu birisiyle karşılaştırmanıza imkan yoktur. Sihiriniz ya vardır ya da yoktur. Geliştirilecek bir şey değildir bu. Onun yerini kimse dolduramaz." demiştir. Mercury’nin hayran olduğu bir diğer kişi de, şarkıcı ve oyuncu Liza Minnelli idi. 1975 yılında verdiği bir röportajda Minnelli için: "Liza'nın her tarafından yetenek akıyor. Üstün bir enerjiye ve güce sahip. Kendini dinleyicisine aktarması ise çok etkileyici. Ondan öğrenilecek çok şey var. şeklinde konuşmuştur.

O'ndan geriye kalanlar :
Son anketler :
* Son anketlere göre Mercury İngiltere'de hala popülerliğini koruyor. Örneğin, 600.000 İngilizin katıldığı 1999 Binyıl anketinde bir müzisyen ve şarkı yazarı olarak sırasıyla 14. ve 15. sıraları aldı.
* 2002'de BBC tarafından desteklenen ve halkın oylarıyla oluşturulan, "En büyük 100 İngiliz" listesinde 58. olmuştur.
* Mercury'nin iki şarkısı; "Bohemian Rhapsody" ve "We Are The Champions", farklı anketlerde dünyanın en sevdiği şarkılar olarak seçildi. En son olarak, 66 ayrı ülkede 600.000 kişiyle yapılan ankette, "We Are The Champions" dünyanın en popüler şarkısı seçildi. Bu sonuç, "Bohemian Rhapsody" şarkısını son 50 yılın en beğenilen şarkısı ilan eden bir başka büyük anketin bulgusuyla tezat içindedir.
* DigitalDreamDoor'daki çevrimiçi müzik topluluğu, Freddie Mercury'yi "En büyük 100 rock vokalisti" listesinde sürekli olarak 1 numarada tutmaktadır.
* BBC radyo'sunun düzenlediği "20. yüzyılın en büyük şarkıcıları" listesinde Mercury, en yüksek puan alan hard rock vokalisti idi ve 10. sırada yer almıştı. MTV'nin, "Son 25 yılın en büyük şarkıcıları" listesinde 2. sırayı almıştır.

Dünyanın ilk Farsi kökenli Hint rock yıldızı :
Freddie Mercury'nin kökeni Farsi idi. Hindistan'da büyümüş ve 17 yaşındayken de ailesi ile birlikte İngiltere'ye göç etmişlerdi. Dolayısıyla dünyanın ilk Hintli rock yıldızı olduğu tartışmalıdır. Bazılarınca Zanzibar'ın en meşhur müzisyeni olarak da tanımlanır.

Binyıl pulu :
Kraliyet posta servisi Freddie Mercury'nin anısına "Binyıl pulu" çıkarmıştır. Pulun arka planında Queen'in davulcusu Roger Taylor'ın görünmesi tartışmalara yol açmıştır. O zamanlar, pullarda sadece İngiliz kraliyet ailesinin resimleri basılabilirdi fakat bu politika daha sonra değiştirilmiştir. Aslında bu gelenek, onlarca yıl önce 1967'de, dünyanın çevresini yelkenlisi ile tek başına dolaşan Sir Francis Chichester için çıkarılan pul ile bozulmuştu(1967).

60. doğum günü kutlamalarını saran tartışmalar :
25 Ağustos 2006'da İslamik Seferberlik ve Çoğalma (UAMSHO) adlı bir örgüt, Zanzibar hükümetinin kültür bakanlığına çağrıda bulunarak, Freddie Mercury'nin 60. doğum günü kutlamalarının engellenmesini talep etmiştir.
UAMSHO'nun planlanan kutlamalara ilişkin şikayetleri arasında: Mercury'nin müslüman olmayışı, homoseksüel bir yaşam sürmesi, gerçek bir Zanzibar'lı olmayışı, ve "Mercury'yi Zanzibar'la ilişkilendirmekle, bir İslam adası olan Zanzibar'ın itibarının zedelenecek olması" vardı. Ve planlanan kutlamalar iptal edildi.

Freddie Mercury hakkında söylenenler :
* Queen ile birlikte "Under Pressure" şarkısını kaydeden ve The Freddie Mercury Tribute Konserinde sahne alan rock yıldızı David Bowie, Mercury hakkında: "Tüm teatral rock yıldızları içinde Freddie bu işi en ileri götürendir. Tayt giyen bir adama her zaman hayranlık duymuşumdur. Bir kez onun konserini izledim ve gerçekten de dedikleri gibi seyirciyi avuçlarının içine almasını gayet iyi biliyor. Bir klişeyi kendi avantajına dönüştürebiliyor." demiştir.
* Barcelona albümünde Mercury ile birlikte çalışan, opera sanatçısı Montserrat Caballé: "Freddie ile hemen hemen tüm diğer rock yıldızları arasındaki fark, onun sesini satmasını bilmesiydi." şeklinde konuşmuştur.
* Queen'in geride kalan iki üyesi (Brian May ve Roger Taylor) ile sahne alan pop yıldızı Robbie Williams: "Freddie, eğer oradaysan ve çalışmanı kanalize etmek için bir sanatçı seçmek istiyorsan, lütfen bana bir albüm ya da en azından ortadaki sekizi ver." demiştir.
* Wayne's World (film) adlı filmi ile "Bohemian Rhapsody" yi genç nesillere duyuran komedyen Mike Myers, Mercury için: "Tiyatrosallığı vardı, hayattan daha büyüktü, yeni, taze, ve süperdi. İnsan kılığında dolaşan bir tanrıydı." demiştir.
* Rock şarkıcısı Rob Halford: "Freddie'nin öldüğünü duyduğumda çok üzüldüm. Dünya büyük bir yorumcuyu, harika bir sesi, usta bir müzisyeni kaybetti. Tanrıya şükür, sonsuza dek dinleyebileceğimiz müziği var." demiştir.
* "Onu seyrettim, öldüğünü gördüm, ve benim için çok acı vericiydi, çünkü onu gerçekten çok seviyordum, sesi ile uyumlu yaşadı ve öldü." Dave Mustaine (Megadeth).
* Gay aktivistlerce sürekli eleştirilen Axl Rose da sadık bir Freddie Mercury hayranı idi ve: "Çocukken Mercury'nin şarkı sözlerine tutunmasaydım, nerede olurdum bilemem. Müziğin tüm formlarını onlardan öğrendim. Tüm yaşamım boyunca daha büyük bir öğretmenim olmadı." dediği bilinir." Rose, The Freddie Mercury Tribute Konserinde, "We Will Rock You" ve "Bohemian Rhapsody" şarkılarında Elton John'a eşlik etmiştir.
* Kurt Cobain, intihar ettiğinde (1994) bıraktığı iddia edilen notta şunlar yazılıdır: "Okurken veya yazarken müzik dinleme veya müzik oluşturma zevkini yıllardır hissetmedim. Bu konuda hissettiğim suçluluk duygusunu tarif etmeye kelimeler yetmez. Örneğin, sahne arkasında iken ve ışıklar sönüp de kalabalığın çılgınca haykırışları başladığında, bu beni Freddie'yi etkilediği gibi etkilemiyordu. Freddie bundan hoşlanıyordu, kalabalıktan gelen sevgi ve hayranlıktan tat alıyordu, ki buna hep saygı duymuş ve kıskanmışımdır.
* Bir radyo röportajında şarkıcı Tori Amos, 1999'daki şarkısını (Sugar ) yazabilmek için Freddie Mercury'nin ruhunu çağırdığını söylemiştir: "Banyodaydım. Kafamın içindeki ses Freddie'ninki idi, akorlarla oynuyordum ve bu şarkıyı yazmama neden olan bu şeyleri düşünüyordum ve birden onun: "Şeker, o bana şeker getiriyor" dediğini duydum. ve dedim ki: "Teşekkürler Freddie..."

Diskografi :
Solo albümleri :
* Mr. Bad Guy (1985)
* Barcelona (1988, Montserrat Caballé ile birlikte)

Ölümünden sonra yayımlananlar :
* The Freddie Mercury Album / The Great Pretender (1992)
* The Solo Collection (10 CD ve 2 DVD) / Solo (3 CD) (2000)
* Lover of Life, Singer of Songs — The Very Best of Freddie Mercury Solo (2006)

Solo seçilmiş şarkılar :
* Love Kills (1984)
* I Was Born to Love You (1985)
* Made in Heaven (1985)
* Living on My Own (1985)
* Time (1986)
* The Great Pretender (1987) (1993'te tekrar yayımlandı)
* Barcelona (Montserrat Caballé ile birlikte (1987), 1992'de tekrar yayımlandı)
* In My Defence (1992)
* Living on My Own (No More Brothers remiksi, 1993)
* Love Kills (Sunshine People Remiksleri, 2006)

Alıntıdır..

02-01-2008 04:25 PM
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
02-01-2008 04:26 PM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
Amaranthus
Unregistered

Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2

Hepimizin bilmesi gereken şeyler olduğunu düşündüm.Müzik dünyası için çok büyük bi kayıptı..

02-01-2008 04:26 PM
02-01-2008 04:40 PM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
Angelica*
Unregistered

Evet ikisi içinde yeniden sağoll sanatçıların örnek olarak aldığı ve almaları gereken yegane kişilerdedir.:D

02-01-2008 04:40 PM
02-02-2008 12:47 AM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
Silver Moon
SuRa
*

Statü: Uzakta
Karma Puanı: 50

067 tekrar sağol busem.

Forum Kuralları

02-02-2008 12:47 AM
Bu kullanıcının gönderdiği mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
02-03-2008 01:07 AM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
Blue American
Unregistered

Niye gitti ya =(( sagol paylasim icin

02-03-2008 01:07 AM
02-03-2008 01:35 AM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
lauriville
Unregistered

ilk defa duydum ve gördüm
beğenilen parçalarından koyarsanız çok mutlu olurum
ve paylaşım için sağol

02-03-2008 01:35 AM
02-03-2008 05:21 AM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
HIMalaya
Wicked Game
*

Statü: Çevrimdışı
Karma Puanı: 33

kusen müzikten anladıını bikere daha kanıtlamışsın helal sana çok önemli bi vokaldi gerek müzikal şahsieti gerek sosyal kişiliği olsun örnek alınamsı gereken bir insan saygıyla anıyorum bnde....E015

02-03-2008 05:21 AM
02-12-2008 11:44 PM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
demain imsechdus
Unregistered

müzik dünyası için gerçekten kötü birşey bu adamın ölümü

02-12-2008 11:44 PM
02-13-2008 02:08 AM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
Blue American
Unregistered

ville*mania Yazan:
müzik dünyası için gerçekten kötü birşey bu adamın ölümü

Evet gercekten

02-13-2008 02:08 AM
04-25-2008 03:00 AM Cvp: Araştırma: Freddie Mercury(Efsane) Bölüm2
puppetcursed
Eos.
*

Statü: Uzakta
Karma Puanı: 29

Tanrı onu çok sevdi ve yanına aldı .!!

En son düzenleme: 04-25-2008 03:00 AM puppetcursed.

04-25-2008 03:00 AM
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > En Son »
Mesaj Önizleme  Konuyu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Abone Ol | Konuyu Favorilerine Ekle
Bu Konuyu Değerlendir:

Foruma Git:

İletişim - HIM Türkiye - En Üste Dön - Konulara Dön - Arşiv - RSS
Sitemizden @himturkiye.com uzantılı mail hizmeti
Kayıt Ol