HIM Türkiye Forumları

Tam Versiyon: Ville Valo Röportajı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
himonline.comdan bir üyenin ville ile yaptığı röportaj

( V:Ville,K:Katie)

K:İlk önce belirtmeliyim ki burada HIMonline sitesi kurucusu Ema adına bulunmaktayım.Sevgilerini yolladı.(V: ooo… tatlı şeyler..)Ve size Eylül’de konsere yakın bir zamanda yetişeceğini söyledi.
V:Kesinlikle,Shepherd’s Bush’da evet…Herkesle görüşeceğim

K:Biletlerimizi de aldık bu arada seninle orada da görüşeceğiz.
V:Süper!inanılmaz..teşekkürler!

K:Nişanlandın tebrikler..
V:Ah!evet bilirsin..bu tamamen zamanlamayla ilgili.yaşlanıyorum ve neşemi kaybediyorum o bakımdan neden evlenmeyip biraz daha mutsuzlaşmayayım ki..bilirsin..

K:Evlilik için bir tarih belirlediniz mi?
V:Hayır.aynı zamanda balayı da olmalı biliyorsun bu yüzden…1991 den beri düzgün bir tatile çıkamadım.uzun bir zaman oldu.

K:Peki evlenme teklifini yaparken dizlerinin üzerine de çöktün mü?
V:Eee..bir kaç kere daha değişik durumlarda evlenme teklif etmiştim ondan önce ve her seferinde “evet” demişti fakat uzun bir zaman önce dövmeleri yaptırmayı kararlaştırmıştık.Finlandiya’da dövm[/color]e sanatçısı olan bir arkadaşımız yaptı dövmeleri.bu yüzden çok da önemli bir şey değildi..

K:Birkaç tane de yeni albümle ilgili soru sormak istiyorum.
V:Tabii ki…dinledin mi?

K:Daha dinleyemedim.hayır
V:O!maymuncuk ofise gelmeliydin.sanırım orda bir tane kopyası olacaktı…her neyse..evet.

K:bu zamanlarda hayranlarından birkaç tanesine albüm için yeni ekleme ve çıkarmaların yapıldığı süre içinde zor zamanlar geçiriyormuşsunuz gibi geldi.Bu doğru mu?
V:hayır,aslında bu süre şimdiye kadar albüm hazırladığımız zamanlar içinde bizim için en rahatlatıcı olandı..10 yıldan fazladır beraberiz ve bu herkesin eğlendiği ilk zamandı.Albüm üzerinde çalışırken sürekli stres yaptım.Sürekli küfür eden ve somurtan bir haldeydim.

K:çünkü sen mükemmel olmasını istedin.
V:mükemmel değil,ama bilirsin soyut olanı elinle tutabilmeyi istersin.Bu tıpkı bir uyarıcı madde gibi ve öyle de.Ama sadece kafanda bir takım şeyler kurarsın ve o sana doğru görünür.Ve bu fiziksel ve düşünsel olarak üzerinde çalışamayacağın bir şeydir,sadece gerçekleşir.Gruptaki herkes doğru ruh halinde olmalıdır ve aniden her şey birbirine bağlanmaya başlar ve “Ah!işte bu bizim takip etmemiz gereken yol” dersin.Ve bu gibi bir havaya girmek benim için biraz vakit alıyor;kahrolası 1 yıl ve havaya girmek için bir yarım yıl daha!Gerçekten sürekli kendi kendime küfür eden,depresyonda ve hatta daha beter durumdaydım fakat gerçekleştiği zaman gerçekleşti.

K:albümdeki hangi parça seni sözlerini yama aşamasında zorladı?Mesela hiç yazarken tıkandığın noktalar oldu mu?
V:benim ikinci ismim tıkanıklık zaten.”killing loneliness” adında bizim için tamamen yeni bir formatta olan ve 2. single olması planlanan bir parça var albümde.Bu biraz da My Chemical Romance parçası olan “helena” ya benzeyen “the sacrament” im gibi ve hem hüzünlü hem de aynı zamanda canlandıran bir parça.N asıl tanımlayacağımı bilemiyorum ama tam olarak kavrayamadığımız bir şey.Bateri kısımlarımız var gitar kısımlarımız var fakat bu zamanlarda klavye ve vokal yok.Bu bizim kayıt etme aşamasında 2 ayımızı ve tam olarak bitirme aşamasında ise 2-3 ayımızı aldı.Bazen bir parçayı yazmanız 2 saniyenizi bazen 2 yılınızı alır bu yüzden bu tarz sorunlara alışığız.

K:”wings of the butterfly” videosunun arkasındaki esinlenme neydi?Oldukça hareketli ve neredeyse Tim Burton vari..
V:oh gerçekten mi?Süper!Şey..albümü New York’da mixliyorduk ve bir takım yönetmenlerle de buluşup onların şarkı hakkında düşüncelerini alıyordu. O sırada İrlandalı bir yönetmen olan Mejert Avis’le tanıştık ve kariyeri boyunca U2’nun “With or without you “ gibi klasiklerine -siyah beyaz olanlar tabii ki- videolar çekmişti.Ben yaşlı insanlara saygı gösterilmesinden yanayı, şey, fakat o o kadar yaşlı değildi ama ilk kez az sayıda latekslere bürünmüş bayanın yer almadığı videolara da imza atmıştı.Kafasında gerçekten farklı şeyler vardı ve biz onun istediği kadar özgür düşünmesine izin verdik.Klipteki binayı biliyorsun.Bu bina albümün kapağında yer alıyor ve bütün fikir o binada saklı.Albümü aldığın zaman o binanın nerden çıktığını anlayacaksın.Bu yüzden bu asıl düşüncemdi ve yapmak istemediğimiz bir takım şeyler de vardı.Rol yapmayı ve kadınların olmasını istemedik kilpte.Çünkü,bence bu oldukça sıkıcı –güzel kızların olduğu rock videoları hiç bir şey ifade etmiyor.

K:daha önce yapılmış mıydı?
V: daha önce birkaç videomuzda yapmıştık.Bilirsin Bam bu tarz videoları çekmekten hoşlanıyor ve gerçekten bu muhteşem eğlenceli oluyor fakat bunu sadece birkaç kere yapabilirsin aksi takdirde oldukça sıkıcı bir hal alıyor.Bu nedenle onu eğlenceli objektifler ve yansımalar ve bunun gibi şeylerle çalışma konusunda rahat bıraktık.O gerçekten süper bir adam.

K:ortalıkta yeni saçınla ilgili birçok yorum dolaşıyor!Albümde kravatlı yeni bir imaja bürünmen bilerek ve özellikle yaptığın bir şey mi?
V:Evet.Los Angeles da her single ve her albümde nasıl görünmemiz gerektiğini belirleyen bir bölümümüz var…Hayır,aslında albüm çalışmalarında hep saçımı kestiriyordum.Ve bu ilk kez fark edildi,neden?bilemiyorum..bu aslında daha çok kadınlarda büyük ruhsal veya fiziksel dönüşüme bağlı olarak saçlarını değiştirmeleri gibi saçlarını kestiriyorsun çünkü bir şeyleri geride bırakıyorsun bu gibi dönemlerde…saçlarım kötü bir durumdaydı berbat görünüyordu ve ben de stüdyodayken kestiriverdim daha başka bir nedeni yok.Aslında oldukça basit bir sebep.

K:Sen ve grup dark light ın soundunu bilinçli bir şekilde mi belirlediniz yoksa bu love metal ın doğal ilerlemesinden doğan bir sonuç muydu?
V:Bütün şeyler sadece olması gerektiği gibiydi.Her zaman bir fikir vardır kafanızda.Benim aklımda olan ise bu albümü biraz daha açık sözlü bir biçimde,biraz daha hızlı ve biraz daha filmsel -ki bu nedenle albüm biraz daha soundtrack tarzında oldu- yapmaktı.Bir sürü klavye ve buna benzer şeyler kullanmak..Biliyorsun mix konsolunda milyonlarca düğme var ve diğer kollardan bahsetmiyorum bile.Siz bu düğmelerden birine bastığınız zaman her şey değişir.Ve her zaman yaratıcılığı stüdyo ortamına bırakmakta yarar var.Temel fikirlerimiz vardı ama tabii ki bunlar daha sonraları değişti.Albümün yumuşak dokunuşlara sahip olmsaını istedik U2 kalitesine olmasını istedik-örneğin Actung baby de olduğu gibi-Ben sadece Stronzata dan bahsediyorum!Bu da aynı temelinde aynı şekilde eski.

K:HO forumundan bazı hayranlarından da gelen birkaç sorumuz var.
V:oh!süper!Çok iyi..HIMonline nasıl?nasıl gidiyor bu arada?

K:Gayet iyi.
K:Biz (hayranlar) forumu bir arada tutuyoruz .

V:çok teşekkürler- aslında her zaman grupla beraber turnede olmak kahrolası bir eziyet ama sonunda muhteşem bir web sitesine sahip olmak çok güzel bir şey olabilir.İnsanların üzerinde çalıştığı çok iyi sitelerimiz var fakat bu birinin burada ötekinin orada olması gibi zorluklardan dolayı bir eziyet haline geliyor.Tam anlamıyla bir işkence fakat çok da önemli.

K:Evet işte hayranlardan birkaç soru..Bam bundan sonra başka kliplerde de yönetmenlik yapacak mı?
V:Bam ‘le yapacağı şeyler hakkında konuşuyoruz faka bence bunlara birsüre ara verip daha sonra yapması daha iyi olacak çünkü çok fazla peş peşe klipler çekti ve biz de belki pozitif anlamda da olsa kendini tekrarlamaya başlamış olabileceğini düşünüyoruz ama bizim için önemli olan farklı şeyler yapmak.Bu grubun kariyerinde yeni bir basamak ve önemli olan bir şeyler yapmak…kendimizi tekrarlamak değil.

K:Albüm kapakları hakkında-albümün kapağına eklentiler yapıyor musun?
V:Albümün kapaklarını ben dizayn ediyorum.Başından beri ben yapıyordum.Fotoğrafları çeken ben değilim, ben genellikle AD(Albüm Dizayn) üzerinde çalışıyorum;sadece oturuyorum ve “bu doğru”,”bu yanlış” diyorum.Albümlerin farklı renklerde olmasını seviyorum-yeni albümün kapağı mavi.Kapakta büyük,yüksek Gotham Kenti tarzında en tepesinde HIM logosu olan bir bina var.Pencereleri yanıyor veya pencereleri heartagramın yanan formunda diyebiliriz ve aynı zamanda bu bina dalgalı bir denizin ortasında ki bu gerçekten çok kıyamet gününü hatırlatan bir şey tıpkı “day after tomorrow “ da olduğu gibi.Bu kapağın gerçekten filmvari olmasını istedik,tıpkı müziğin de olduğu gibi-böylece bir rock grubunun albüm kapağı çalışmasından daha çok bir film afişine benzeyecekti çünkü son günlerde çoğu albümlerin kapakları berbat görünüyor.Kapak için ne para ne zaman ne de çaba harcıyorlar ve bu yüzden korkunçlar.

K:Bu kadar uzun zamandan beri aynı grupta çalmanıza bağlı olarak grup üyeleri arasında enerjiler ve ilişkiler nasıl değişti?
V:Şöyle söyleyeyim;13 yıldan sonra Mige dişlerini fırçalamaya başladı.İşte değişen bu.Biz gerçekten çok yakın arkadaşlarız ve bunun bize her anlamda faydası dokunuyor.

K:Eski parçaları birçok kez çaldığınız için bu şarkıları yine eski istek ve hevesle çalmakta zorlanıyor musunuz?
V:Bana her defasında bu soru sorulduğunda Ozzy’nin “Paranoid’i çalarken nasıl sıkılabilirsiniz ki?” dediği aklıma geliyor.İnsanların sevdiği şarkılar yapabiliyor olmamız gerçekten muhteşem bir şey.Biraz daha farklı bir şekilde yapmayı düşündük,kendi eğlencemiz için aranjmanları değiştirmeyi -ama sadece çok küçük bir şekilde- filan.Ama hayır ,kesinlikle hayır-eski şarkıları çalmak çok eğlenceli.Tabii ki “join me in death” ve “wicked game “i çalmak stresli olabiliyor bazen, ama sadece kötü bir günde.

K:Bir istekte bulunabilir miyim?”razorblade kiss” i çalar mısınız?
V:Evet hemen çalacağız.Kesinlikle hemen çalacağız.Shepherd’s Bush’a geleceksin değil mi?O zaman çalacağız.Evet!

K: Hayranlarınızı heartagram dövmeleriyle gördüğünüz zaman onların da vücutlarında olan bir şeyi paylaşıyor olmak nasıl bir duygu?
V:Bu konuda mutluyum çünkü benim için heartagram bir gruptan ziyada çok daha fazla anlam taşıyor.Bu bütün bir atmosfer ve etraftaki insanlar demek.Herkes buna dahil.Gerçekten çok büyük HIM hayranı olmayan fakat heartagram dövmeleri olan bir çok insanla tanıştım.Heartagramın taşıdığı anlamı çok sevmişler..Tıpkı benim Nike figürüm gibi.Basit bir figür ve kamufle etmesi çok kolay..o yüzden büyük bir sorun değil.Masonvari bir şey –dünyada vücutlarının bir yerinde aynı dövmeye sahip olan bir sürü insanlar karşılaşıyorsun tıpkı gizli bir şey gibi…

K:sana şimdiye kadar verilen en iyi nasihat neydi?Ve kim vermişti?
V:Babam “asla annene Fregna diye hitap etme!” derdi ve bunu binlerce kez kara tahtaya yazmak zorunda bırakmıştı.

K:Eğer zamanda geriye gidebilseydin kendine bir nasihat verir miydin?
V:Hayır.Bence bazı zamanlarda kötü ve profesyonel olamamak gerekli çünkü bu sayede profesyonel olmayı öğrenirsin.Her neyse..Bu konuda kendimden memnunum.
HIM
KARANLIKLAR PRENSİ ŞAFAKTA DÖNÜYOR
metallıca nın sick of the studio turnesi kapsamında vereceği konserler için wembley stadyumundayız londranın kasvetli gri havasından eser yok.önce mastodon sonra machine head çıkıyor sahneye HIM sahnede belirdiğinde ise heycanımız katlanıyor karizması ve etkileyici sesi sayesinde ville valo nun stadı dolduran 60 bin kişiyi aşkın izleyiciyi eline alacağından eminiz. ama bir terslik var ville snki bşka bir yerde olmayı tercih edermiş gibi şarkıları gönülsüzce seslendiriyor ve tek kelime etmeden sahneden ayrılıyor bu ayki röportajımızın böyle bir güne gelmesi kafamızda seneryolar oluşturuyor birazdan menajerleri gelip diğer üyelerin ülkeye dndüğünü bize villenin eşlik edeceğini söylüyor ve 10 dak. sonra ville asansörün kapısında beliriyor üzerinde siyah jean pant. ve koyu renk tişörtü var valo moralsiz görünmesine rağmen sorularımızı içtenlikle yanıtlıyor.yeni şarkılar derken bizim de amacımız venus doom ile ilgili ayrıntılı bilgi almaktı finlandiyanın başkenti helsinkide kaydettikleri albüm için
v:söylenecek çok özel bir durum yok sadece provalarda daha sert daha gürültülü çaldık ve bu hoşumuza gitti diyor diğer albümlere nazaran klavyeninazalmasıyla ilgili olrak
v:klavyecimiz kısa bir süre önce baba oldu nedenlerinden biri buydu bu durumdan burtanın üzgün olduğunu belirtiyor
2005 tarihli dark light albümüyle büyük başarı kazanıp amerika altın plak ödülüne layık görülen ilk finli grup olrak tarihe geçselerde ville için son bir kaç yıl parlak geçmemiş en yakın arkadaşının intiharı yeterince sarsıcı olmuş albümden çıkacak ilk single kiss of dawn ı onn için yazmış
v:birlikte takılmaktan çok mutlu olduum bir arkdşmdı harika sohbetlerimiz olrdu intihar ettiğinde hissettiğim şey kızgınlıktı ve bu durumda yapabileceğim tek şey şarkı yazmaktı
villenin albümün yetişknlere göre olduğuna ilişkin bir savı var bunu destekleyen kanıtlardan biride şarkıların birinde kadn bşlma sesi kullanmaları bunun bir şaka olmadığını üstüne basa basa söylüyor hangi şarkıda olduğunu kndiniz bulun tek söyliceğm ssn çok net olduğu diyor nasıl kaydettiklerini sorduğumuzda
v:bir şekilde kaydettik kayıt los angelesta grçekleşti bu kaydın dünyada yapılabileceği en doğru yerde
daha sert daha agresif buna hayranlarının ne tepki vereceğini soruyoruz cvp
v:hayranlarımızın km olduğunu bilmiyorum ne istediklerinide gruptaki herkes ortaya çıkan işten memnun herkesi memnun etmeye çalışsaydık yaptığımız işin fahişelikten bir farkı kalmazdı diyor
v:albmn adının venus doom olmasının gezegenlerle alakası yok diğer albmlerde olduğu gibi zıtlıklarla oynama geleneğini bozmak istemedik yin ve yang gibi bir sabah bu isimle uyandım venus doom tanrıçanın yıkımı ve bir reaksiyonun birleşimi birbirini mükemmel şekilde tamamlayan iki zıt tanım aşk ve ilişkilerdede böle deilmi kendinizi yakıp yıkmanız sonra parçaları tekrar bir araya getirip sevebilir hale gelmeniz gerekiyor.
nişanlanmak üzereyken sevgilisinden ayrılan valo ya göre bir ilişkiiyi yürütmek zor olsada imkansız deil evlenip çocuk sahibi olmak istediği için hala doğru kişiyi aramaktan vazgeçmediğini söylüyor peki bir ilişkinin sürekliliği için ne gerekir sorumuza tek kelimeyle sabır diyor
eğer içki ve sigara olmasa sesim korodaki çocuk gibi çıkıyor itirafında bulunuyor konser vermektense evde oturup şarkı yazmayı tercih ettiğini söylüor
yeni albüm turnelerinde türkiye varmı sorusuna net birşey söylemiyor ama bu albümde olmazsa bir gün mutlaka demekle yetiniyor
HIM İN FAVORİ GRUPLARI
type o negative
paradıse lost
black sabbath
janes addıctıon

kiss of dawn
http://www.youtube.com/watch?v=b4-4bc_6D...ed&search=
dead lovars lane
http://www.youtube.com/watch?v=OmZnJbaSK...ed&seacrh=
passıons kıllıng floor
http://www.youtube.com/watch?v=oSoRImi-X...ed&search=

billboard ağustos 2007[/font]
eee hımmm hıııı şeyyyyyy bende konuşmak istiorm ville ilen mümkünatı var mı?:P
hehe BillboArd ropörtajı dimi bu :))
the sacramenti helenaya benzetmiş ne alaka
Çok sağolunE015
teşekkürler...E015 umarım türkiyeye gelirler ve onları görmek nasip olur...
tşkkürlerr.
yaww benimde vile ile röpörtaj hakkım war mı :d

ece eveleen Yazan:
yaww benimde vile ile röpörtaj hakkım war mı :d

bnde istiorummm067

Sayfa: 1 2 3 4
Referans URL